Carat Sverige - MarknadsTaktik  8-9 (efter straffar, 3-3 vid full tid)
C:
Peter Arnesson 2, Joachim Persson. Straffmål: Fredrik Malmfält, Andreas Malmfält, Mikael Djulstedt, Harald Fransson, Henrik Bertmar. M. Dick Carlsson 2, Stefan Karlsson. Straffmål: Stefan Karlsson, Kaj Holmqvist, Freddy Hägglund, Pelle Ericsson, Yngve Eriksson, Morgan Hägglund.

Det blev MarknadsTaktiks "större rutin" från viktiga matcher i Reklamserien som fällde avgörandet när man som första lag gick vidare till kvartsfinal. Själva matchen var mycket bra spelmässigt och avgjordes inte förrän efter straffar. Carat Sverige skall ha en eloge för en mycket väl genomförd match och man hade en 12 man stark trupp på plats. Har det hänt tidigare? De yttre förutsättningarna var perfekta. 20 grader varmt kl 06:30 på morgonen, fuktigt i gruset, klarblå himmel och ljumma sydliga vindar. MT inledde bäst och Karlsson var namnet för dagen. Dick vickade in 1-0 efter fyra minuter och dundrade snyggt in 2-0 efter nio. Båda målen var med vänstern så klart. Carat var närmast med en ribba i första. Andra halvlek inleddes med att Stefan (Karlsson) nitade dit 3-0 efter 40 sekunder. Då trodde nog MT att matchen var klar men ett laddat Carat vägrade att ge sig. Först reducerade Joachim Persson till 1-3 och jakten fortsatte. Man hade två fina lägen som brändes innan den tredje sattes. På ett långt inkast gick Peter Arnesson upp, hängde kvar och sköt med huvudet in 2-3. Nu var Carat verkligen på gång samtidigt som MT började krokna betänkligt. Man höll undan medan minuterna tickade iväg. Med fyra kvar slog Andreas Malmfält en perfekt inåtskruvad frispark och på nytt gick Arnesson upp och elegant nickade in 3-3 i burgaveln. Vilt jubel uppstod i Carats läger. MT hade sedan en ribba men det fick avgöras på straffar enligt följande (Carat inledde). Peter Arnesson miss (utanför), Stefan Karlsson 3-4, Fredrik Malmfält 4-4, Kaj Holmqvist 4-5, Andreas Malmfält 5-5, Freddy Hägglund 5-6, Mikael Djulstedt 6-6, Dick Carlsson miss (målvaktsräddning), Harald Fransson 7-6 (Pelle Ericsson nära att rädda, bollen "gled" in), Pelle Ericsson 7-7. Nu blev varje omgång avgörande. Henrik Bertmar 8-7, Yngve Eriksson 8-8, Joachim Persson miss (målvaktsräddning), fram gick Morgan Hägglund och avgjorde till 8-9. Starkt MarknadsTaktik. Vi lider med Carat, man hämtade upp ett 0-3 underläge i matchen och en underläge i straffarna. Kom igen.
MATCHENS LIRARE: MORGAN HÄGGLUND, MARKNADSTAKTIK

AGO Reklam - Stromberg Media Group  0-5 (WO)

Annons & Reklambyrån - Aftonbladet  8-0
AR:
Fredrik Dahlström 3, Erik Johannisson 3, Johan Wallberg, Adam Stevens.

Gåtan Annons & Reklambyrån spelade så där bra och man stod där och funderade; "Vilka skall slå dessa i höst". Så har man ju tänkt tidigare och A & R har ännu inte vunnit någon titel i Reklamserien. Idag spelade man i alla fall propagandafotboll. Aftonbladet gav inte upp trots att det stod 5-0 i halvtid och det skall man ha en eloge för. Matchen slöt till sist 8-0 och Adam Stevens hade stor show. Han gjorde ett mål och bokfördes för hela fem assist. Fredrik Dahlström och Erik Johannisson satte tre var medan Johan Wallberg satte ett. Bladet var värda minst ett mål men Peter Carlsson höll välförtjänt nollan.
MATCHENS LIRARE: ADAM STEVENS, ANNONS & REKLAMBYRÅN

BOW Reklam - Argumentor  7-1
B:
Christian Hosenfeld 2, Peter Kisfaludy 2, Hans Löwinder, David Nildén, Jan Eklund. A. Henrik Berggren.

Eftersom det är fri lottning i cupen så slumpade det sig så att fjolårsfinalisterna drabbade samman redan i 8-delen. Även denna gång blev det BOW Reklam som vann över Argumentor (fjolårets Sponsorworld). BOW spelade en stor fotboll dagen till ära och redan efter sex minuter gick Christian Hosenfeldt ner till kortlinjen och serverade Hans Löwinder bollen snett-inåt-bakåt och 1-0 var ett faktum. Argumentor, som inlett Premier League med fem raka segrar, var inte ofarliga och spelade sig fram till två fina lägen som dock Henrik Strömblad avvärjde. När så Hans Pettersson spelade fram David Nildén till 2-0 tog BOW ett klart grepp om matchen och spelade ut ordentligt. Henrik Berggren nickade trots det in en reducering innan halvtid. BOW var fortfarande på gång och Pettersson gjorde ytterligare en genial framspelning när han klackade fram bollen till Hosenfeld som satte dit 3-1. Då hade det endast gått 30 sekunder av andra. Argumentor jagade en reducering men när Peter Kisfaludy gjorde 4-1 var saken klar. Hosenfeld, Kisfaludy och Jan Eklund såg till att 4-1 blev 7-1. Så stora siffror speglade inte matchbilden men rätt lag vann. Trevlig sommar.
MATCHENS LIRARE: HANS PETTERSSON, BOW REKLAM

Text & Rubrik - Kanal 5  6-2
T:
Tor Sundberg 3, Jonas Persson 2, Niklas Anbratt. K. Daniel Cedercrona, Mathias Olsson.

Text & Rubrik spelade drömfotboll idag, trots att Kanal 5 stod upp riktigt bra vann T & R med 6-2. Matchen var ganska jämn inledningsvis sedan spräckte Tor Sundberg nollan i nionde minuten efter ett mönsteranfall. Minuterna senare gjorde måltjuven Jonas Persson även 2-0. Kanal 5 hade sina chanser men utnyttjade dem inte. Vid två tillfällen borde de satt dit bollen, men icke. När så Sundberg gjorde 3-0 slutsekunder av första var det spiken. Andra halvlek bjöd på trevlig fotbollsunderhållning och ett tag ledde T & R med 6-0 innan Femman rättmätigt hyfsade till siffrorna efter två fullträffar.
MATCHENS LIRARE: STURE JOHANSSON, TEXT & RUBRIK

Spoon SC - Slitz  7-3
Sp:
Marcus Hallberg 2, Patrik Mattsson 2, Peter Krokstrand, Olle Källström, Andreas Wadin. Sl. Mikael Andersson, Robert Westlund, Kim Friberg.

Spoon SC gjorde en kanonmatch och kunde besegra det sista kvarvarande laget från Premier league, nämligen Slitz. Detta var en mycket fartfylld match där Spoon hade flytet att göra mål i psykologiska lägen. Redan i den tredje minuten sköt Marcus Hallberg ett märkligt skott som en skymd målvakt var chanslös på. Bara minuterna senare slår Peter Krokstrand en "passning" och Pelle Bäckman störde målvakten varpå bollen smet in vid stolproten till 2-0. Vilken kanonstart. Slitz kom igen och fick en straff när Jack Melcher-Claesson blev fälld. Tyvärr missade Roberth Westlund stramaren. Jacob "Jacke" Andersson är en tränares drömspelare. Lojal, bra defensivt och offrar allt för laget. Han stängde mittförsvaret. När dessutom hela Spoon var tända och hade första halvleks kung i form av Olle Källström på plan såg det mycket stabilt ut. Det var Källström som gjorde 3-0 i slutet på halvleken. Slitz kom ut som ett nytt lag i andra och bara på några minuter hade man reducerat två gånger så säkra 3-0 blev 3-2 efter mål av Mikael Andersson (igen) och Westlund. Måltjuven Hallberg kontrade dock in 4-2 med sju minuter kvar och då dog Slitz. Resten av matchen slöt till sist 7-3 till ett motiverat Spoon SC.
MATCHENS LIRARE: OLLE KÄLLSTRÖM, SPOON SC

Eurosport - Svea  5-2
E:
Johan Fröberg 2, Lennart Claesson, Torbjörn Sahlin, Janne Möller. S. Patric Redenstrand, Michael Kjell.

Cupen verkar vara Eurosports melodi. I serien har man ännu inte vunnit men i cupen är det tvärtom. Idag avancerade man till kvartsfinal genom att besegra topplaget Svea med stabila 5-2. Det var dock Svea som tog ledningen när Patric Redenstrand fick perfekt träff med sin sträckta vrist. Men på två lyckominuter i mitten av första halvlek vände Eurosport på steken. Först kämpade Lennart Claesson in 1-1 och sedan var det Torbjörn Sahlins som satte dit 2-1. Det gamla radarparet hade vaknat. I början av andra halvlek var det Janne Möllers tur att näta efter hörna och de 3-1 som Eurosport skaffat sig såg säkra ut. Sedan hade slitstarke Frederic Pavlidis ett friläge plus en bra nick från fritt läge till både 4-1 och 5-1 men bollen ville inte in och istället kunde Micke Kjell reducera till 2-3 varpå det blev match igen. Då klev planens bäste aktör in i handlingarna och med två mål såg Johan Fröberg till så att 3-2 blev 5-2, ridå! De båda målvakterna Magnus Wihlborg och debuterande Christian "Klämman" Clemensson var mycket bra. Klämmans mamma hade tagit hem tvätten till den skånska orten Bara, så han hade inga målvaktsbyxor. Tony Almén ställde solidariskt upp med sina långbyxor och Klämman tog det mesta.
MATCHENS LIRARE: JOHAN FRÖBERG, EUROSPORT

MindShare – Brindfors  5–2
M.
Torbjörn Larsson 2, Henrik Eriksson 2, Robert Schwartz. B. Andreas Göthe, Peter Göthe.

MindShare var mycket stabila och definitivt effektiva när man besegrade jumbon Brindfors med 5-2. Oerhört svårfångade Torbjörn Larsson gjorde omgående 1-0 på ett direktskott och bara minuterna senare kontrade herr Larsson in 2-0. Brindfors höjde sig sedan flera snäpp och man hade flera chanser till reducering. Närmast var pigge Lars Axelsson när han klackade bollen i stolpen efter hörna. Brindfors har ingen tur just nu och mystiken börjar flagna lite där det krävs uppryckning om inte nedflyttningen skall bli verklighet. Erik Karlssons positiva inställning saknas. När så Henrik Eriksson kontrade in 3-0 i slutsekunderna på första hade MS skaffat sig ett bra utgångsläge för resten av matchen. Brindfors kom ut till spel igen och nu var man organiserade. Man gav allt för att komma ikapp och man hade två jättechanser till både 1-3 och 2-3 men istället kontrade MS in 4-0. Brindfors fortsatte att spela och bröderna Göthe (Andreas & Peter) fick till det var sin gång och med tio kvar var ställningen 4-2. Chanser till ytterligare reducering fanns men ett tröttkört men bra spelande MS fick in 5-2 genom tekniske Robert Schwartz. Matchtröjorna dröp av svett i sommarhettan. Detta är ju ett bra och roligt sätt att få motion på. Denna match gällde dubbelt eftersom man skulle mötas i cupen. Därmed avancerade MS till kvartsfinal i densamma.
MATCHENS LIRARE: ROBERT SCHWARTZ, MINDSHARE.